BLOK 63Eindhoven

BLOK 63 is dé woonbelofte op Strijp-S. Dit uit 100 lofts, variërend van 45 tot 135 vierkante meter bestaande gebouw vind je in het bruisende Strijp-S in Eindhoven. Door het extra hoge plafond met een hoogte van 3,20 meter heb je letterlijk alle ruimte voor je eigen inrichting. 

BLOK 63

Blok 63 bestaat uit 100 lofts met een vrije verdiepingshoogte van 3.20 meter, variërend van 45 tot 135m2. De helft van de lofts is bedoeld voor verhuur (Reggeborgh) en de andere helft is verkocht aan particulieren. De loft zijn voorzien van een vrijstaande Cubi, een “blok” in de ruimte waar de toilet, badkamer en keuken in zitten. Verder staan er geen binnenwanden in de lofts waardoor deze vrij indeelbaar zijn voor de huurders en kopers.

De gevel van Blok 63 is opgetrokken uit stoer metselwerk met diverse sprongen om samen met de stalen balkons en aluminium kozijnen een industrieel karakter te krijgen. Doet een beetje denken aan de oude pakhuizen die je ook in New York veel ziet.

Op de begane grond is een commerciële ruimte gemaakt waar nu een lunchroom in is gevestigd.

 

 

 

 

  • Architect: Van de Pauwert Architecten
  • Opdrachtgever: Spoorzone BV
  • Ontwikkelaar: SDK Vastgoed (gedelegeerd) 
  • Constructeur: Aveco de Bondt

 

Strijp-S

Sinds 2005 transformeert Strijp-S zichtbaar tot een nieuw dynamisch hart van Brainport Eindhoven. Het gebied kenmerkt zich door haar inspirerende Philips verleden. Tal van innovaties zijn hier ontwikkeld en zichtbaar gemaakt. Vandaag de dag een inspiratiebron voor vele nieuwe bewoners, gebruikers en bezoekers. Tegelijkertijd een vruchtbare voedingsbodem voor tal van nieuwe innovaties. Stam De Koning is verantwoordelijk voor het realiseren van onder andere Space-S, Anton & Gerard en Spoorzone. In de toekomst zal Strijp-S nog verder worden uitgebreid tot een van de meest levende, bruisen plekken van Eindhoven. Het markante Klokgebouw is door Stam De Koning als eerste getransformeerd naar een combinatiegebouw voor werk, cultuur en evenementen. De andere gebouwen volgen gestaag. Het 27 hectare omvangrijke gebied kenmerkt zich door haar hoogstedelijke diversiteit met circa 1.000 inwoners, ruim 500 nieuwe ondernemers en zo'n 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Stam De Koning geeft het gebied langzaam van kleur.