BLOK 61Eindhoven

Woon je in BLOK 61, dan woon je in het hart van Strijp-S. Niet voor niks het meest populaire stukje Eindhoven. Met 96 industriële huurlofts in vier uitvoeringen is jouw ideale loft een kwestie van kiezen. Van knus tot royaal, met of zonder aparte slaapkamers, hier vind je het. De gemene deler: het plafond van 3,20(!) meter hoog. Tel daar die enorme ramen, je balkon én het uitzicht bij op en je waant je in een wereldstad. 

BLOK 61

De 96 vrije sector huurappartementen in BLOK 61 hebben een loftachtige karakter, met hoge plafonds en grote ramen tot aan de grond. BLOK 61 maakt onderdeel uit van 'Backstage-S', een drietal nog te realiseren woongebouwen met gezamenlijke parkeergarage en tuinen. De woningen zijn op verschillende manieren ingedeeld en hebben een vrije hoogte van 3,20 meter. Er zijn lofts voor een geheel vrije indeling waarbij geen binnenwanden zijn aangebracht. Daarnaast is er keuze uit een tweekamer- en een driekamerindeling. Toekomstige huurders hebben hierdoor een brede keuzemogelijkheid die aansluit op hun eigen woonwens en die ruimte biedt aan eigen creativiteit.

Tussen Blok 63 en 61 is een gezamenlijke tussentuin ontwikkeld waar bewoners gebruik van kunnen maken. De gevel van Blok 61 is net zoals Blok 63 opgetrokken uit stoer metselwerk met diverse sprongen om samen met de betonnen balkons, betonnen gevelbanden en aluminium kozijnen een industrieel karakter te krijgen. Het binnenhof van Blok 61 is opvallend blauw geschilderd wat zorgt voor een bijzondere sfeer.

Op de begane grond zijn 2 commerciële ruimtes gemaakt waar nog niks in is gevestigd.

  • Architect: EN-EN Architecten
  • Opdrachtgever: Spoorzone BV
  • Ontwikkelaar: SDK Vastgoed (gedelegeerd) 
  • Constructeur: Aveco de Bondt

Strijp-S

Sinds 2005 transformeert Strijp-S zichtbaar tot een nieuw dynamisch hart van Brainport Eindhoven. Het gebied kenmerkt zich door haar inspirerende Philips verleden. Tal van innovaties zijn hier ontwikkeld en zichtbaar gemaakt. Vandaag de dag een inspiratiebron voor vele nieuwe bewoners, gebruikers en bezoekers. Tegelijkertijd een vruchtbare voedingsbodem voor tal van nieuwe innovaties. Stam De Koning is verantwoordelijk voor het realiseren van onder andere Space-S, Anton & Gerard en Spoorzone. In de toekomst zal Strijp-S nog verder worden uitgebreid tot een van de meest levende, bruisen plekken van Eindhoven. Het markante Klokgebouw is door Stam De Koning als eerste getransformeerd naar een combinatiegebouw voor werk, cultuur en evenementen. De andere gebouwen volgen gestaag. Het 27 hectare omvangrijke gebied kenmerkt zich door haar hoogstedelijke diversiteit met circa 1.000 inwoners, ruim 500 nieuwe ondernemers en zo'n 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Stam De Koning geeft het gebied langzaam van kleur.